Emergency Oxygen Provider

In deze cursus leer je alles met betrekking tot decompressie symptomen en zuurstof. Deze cursus, is een beginnerscursus die bedoeld is om het algemene duikpubliek (en gekwalificeerde niet-duikers) te trainen om mogelijke duikverwondingen beter te herkennen en zuurstof eerste hulp te verlenen terwijl er deskundige hulp ingeroepen wordt en / of er gezorgd wordt voor vervoer naar de dichtstbijzijnde medische kliniek.

Cursus Doel De cursus is bedoeld om het algemene duikpubliek op te leiden en te trainen in de technieken van het gebruik van zuurstof als eerste hulp bij verdenking van duikverwonding. Bovendien geeft deze cursus een introductie aan nieuwe duikers in de beginselen van het herkennen van duikverwondingtekenen en -symptomen, handelingen en management ervan. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid aan ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te diepen. De DAN Oxygen Provider cursus is niet bedoeld om leken te trainen om zuurstof aan het algemene publiek toe te dienen. Hoewel de medische standaards en materialen voor het toedienen van noodzuurstof aan zowel duikers als niet-duikers gelijk zijn, leidt de DAN Oxygen Provider cursus mensen niet op te reageren bij een verwonding of ziekte in het algemeen met gebruik van zuurstof.

De cursusdeelnemer moet vaardigheid en zelfvertrouwen tonen bij het toedienen van noodzuurstof aan gespeelde, gewonde duikers door het: 
1. Beoordelen van de omgeving en veiligheid oxygen provider
2. Gebruiken van en omgaan met de Zuurstofset
3. Kiezen en voorbereiden van het juiste zuurstofmasker
4. Omgaan met de Zuurstofset en gebruik van deze.<br />
5. Identificeren van de belangrijkste onderdelen van de Zuurstofset.</p>

Om in de toekomst hulp te mogen blijven verlenen, dan moet je iedere 2 jaar deelnemen aan een opfriscursus, om de vaardigheden en de theorie op peil te houden.

De Kosten:
De kosten zijn € 119,-  lespakket. Minimaal 4 deelnemers.

De cursus wordt in overleg met de ingeschreven personen op één dag ingepland.