Open Water Diver

Als je je altijd al afvroeg wat er onder de waterspiegel verborgen ligt, kun je dat nu gaan uitvinden. Begin de reis van je leven met de PADI Open Water Diver cursus. Het zal je voor altijd veranderen!

De PADI Open Water Diver cursus is de basiscursus binnen het duiken. Na het afronden van de opleiding en het behalen van je brevet mag je, zelfstandig met een buddy, duiken tot een maximale diepte van 18 meter.

In de cursus leert je PADI instructeur je de basis van het duiken met perslucht. Je begint het praktijkgedeelte in het  zwembad en gaat daarna verder in het buitenwater (meer, plas, zee steengroeve etc.) Naast de praktijklessen zijn er tevens 5 theorie lessen waarin de theorie, welke nodig is voor het behalen van het theorie examen, wordt behandeld. Het examen vindt plaats aan het einde van de theorielessen.

Het ontvangen van je PADI Open Water brevet is pas het begin! Als gebrevetteerd duiker wachten je fantastische duikbestemmingen, enthousiaste mensen, ongeëvenaard avontuur en een opmerkelijke rust. En, als je verder gaat met je avontuur en meer ervaring krijgt, omdat je
meer cursussen gaat volgen, krijg je steeds meer mogelijkheden.

De cursus bestaat uit de volgende

Theorie: 5 sessies + examen
5 zwembadsessies en 4 duiken in het buitenwater

Voorwaarden: 10 jaar voor Junior Open Water Diver en 15 jaar voor Open Water Diver, goed gezond, redelijk fit en uiteraard geen watervrees.

Benodigde lesmaterialen: Padi Open Water Theorieboek, DVD en logboek (Alle lesmaterialen zijn bij de cursus inbegrepen) Uitrusting welke je tijdens de cursus gaat gebruiken: duikmasker, zwemvinnen, snorkel, duikcilinder, ademautomaat, trimvest, manometer en duikpak. (Alle materialen zijn bij de cursus inbegrepen)

Het behalen van je duikbrevet opent een deur tot een hele nieuwe wereld. Open jouw deur en ga naar binnen. De cursus wordt gegeven op de dagen die jij als cursist kunt. Dit is mogelijk omdat we voor elke cursus een zogenaamde agenda avond inplannen. Op deze avond wordt er dan in overleg met de instructeur en je mede cursisten de verschillende onderdelen van de cursus ingepland. Op deze manier kunnen we erg flexibel zijn en houden we zo veel mogelijk rekening met jouw persoonlijke wensen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om het “Open Water brevet te halen.

Mogelijkheid 1:  Kosten € 429,- voor de complete cursus.

Dit is inclusief:
Lesmaterialen
Huur duikuitrusting
5 theorie sessies + examen
5 zwembadsessies
4 Duiken in het buitenwater
Kosten voor brevetaanvraag PADI

Bij inschrijving geldt een aanbetaling van € 75,-, het restant dient betaald te worden op de info avond. Bij inschrijving ontvang je van ons direct je lespakket bestaande uit een theorie boek, een dvd en een logboek.

Mogelijkheid 2:
Het kan natuurlijk zo zijn dat je helemaal niet de ambitie hebt om in Nederland te duiken en liever alleen op een tropische bestemming van het onderwater leven geniet. Voor deze mensen is het mogelijk om bij "Scuba Services" theorie –en zwembadlessen te volgen en het theorie examen te doen. Op deze manier hoef je op je vakantiebestemming slechts nog bij een andere PADI duikschool alleen nog maar de 4 buitenduiken te maken.

Het voordeel van deze methode is dat je op je vakantie bestemming niet teveel tijd kwijt bent aan het bestuderen van de theorie en je meteen door kunt gaan met de praktijk!

Kosten € 349,- voor de theorielessen, de zwembadlessen en het theorie examen.

Dit is inclusief:
5 theorie sessies + examen
5 zwembadsessies

Let op: voor het praktijkgedeelte is een duikmedische keuring vereist. (niet inbregrepen) Bij inschrijving geldt een aanbetaling van € 75,-, het restant dient betaald te worden op de agenda avond. Bij inschrijving ontvang je van ons direct je lespakket bestaande uit een theorie boek, een dvd en een logboek.

Zoals je ziet kun je de PADI Open Water Diver cursus op 2 verschillende manieren volgen. Uiteraard kun je je bij ons goed laten voorlichten over de diverse mogelijkheden. Heb je vragen of wil je liever persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over de mogelijkheden: bel ons of kom langs!