Rescue Diver

PADI Rescue Diver: Uitdagend en de moeite waard.

Dit is de beste beschrijving voor de PADI Rescue Diver-cursus. In deze cursus worden je kennis en ervaring uitgebreid. Rescue Divers leren verder te kijken dan zichzelf, en te denken aan de veiligheid en het welzijn van andere duikers. Uitdagend als hij is, vormt deze cursus een manier om vertrouwen op te bouwen die de moeite waard is. In de Rescue Diver-cursus leer je problemen te voorkomen en, indien nodig, duiknoodgevallen te coördineren. Veel duikers zeggen dat dit de beste cursus is die ze ooit hebben gedaan.

Dit wordt er behandeld:

Zelfredding en stress bij duikers
Omgaan met een noodgeval en nooduitrusting
Hoe te reageren op een duiker in paniek
Protocollen voor beademen in het water
Het water uitgaan
Duikongevalsscenario’s

Ben je PADI Advanced of gelijkwaardig gebrevetteerd met zo'n 40 tot 50 gelogde duiken en heb je het EFR-brevet of een EHBO-diploma met reanimatie op zak, dan kun je deelnemen aan de Padi Rescue Diver-cursus.

Emergency First Response is een belangrijk onderdeel van de cursus. Maar ook in het water krijg je veel nieuwe vaardigheden aangeleerd. Omgaan met stress en het leren inschatten van een duikbuddy zijn onderdelen van de cursus. Aan je conditie word ook flink gewerkt, want je zwemt en duikt veel met je buddy. En wat dacht je van zoeken naar een vermiste duiker in troebel water?

Na het behalen van je brevet zijn je duikvaardigheden op een hoger niveau gebracht en heb je echt het gevoel dat jou niets meer kan gebeuren.
Durf jij deze uitdaging aan? De Rescue-cursus wordt twee keer per jaar ingepland.

De Kosten

De kosten zijn € 299,- exclusief duikmateriaal.